Home » Tegels » Vloertegels

Bent u op zoek naar dé vloertegel die bij uw interieur of exterieur past? Vloertegels zijn er in allerlei soorten en maten en de tegelkeuze is heel sfeerbepalend voor de ruimte. Maar welke tegel moet u kiezen? Gaat u voor een keramische vloertegel, natuursteen, betonlook of houtlook? En welke grootte moet u kiezen? Dit kunt u het beste zelf ervaren door langs te komen in onze grote showroom in Surhuisterveen. Hier vindt u vele vierkante meters tegelvloeren voorzien van de mooiste tegels. Zo kunnen wij u alle mogelijkheden en voordelen laten zien en voelen.

Vloertegels: meer dan vloerbedekking

De keuze om vloertegels in uw interieur te gebruiken maakt u ongetwijfeld op basis van de stijl die u wilt toepassen. In vochtige ruimtes wordt vaak gekozen voor keramische tegels of porseleinen tegels, maar in andere ruimtes heeft u wat meer vrijheid. Vloertegels zijn er in allerlei soorten, maten en materialen en in elk interieur te gebruiken. Een keramische tegel met houtlook, een betonlook tegel of juist een natuurstenen tegel of een tegel met een Portugese uitstraling of misschien wel een vintage tegel. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos.

Naast alle variatie in uitstraling en materiaal is er ook nog de keuze tussen de verschillende formaten van tegels. Daarin kunt u kiezen tussen hele kleine tegeltjes tot juist hele grote formaten. Kom vooral langs in onze showroom in Surhuisterveen om inspiratie op te doen.

Vloertegels voor binnen en buiten

Combineer binnen en buiten met elkaar door dezelfde tegel op zowel de vloer binnen én op het terras te leggen. Zet op een warme dag de schuifpui of je tuindeuren wagenwijd open én je hebt een heerlijke open ruimte waarin je keuken of woonkamer vlekkeloos doorloopt in de tuin.

Voordelen van vloertegels

  • Ideaal voor vloerverwarming
  • Makkelijk en duurzaam in onderhoud
  • Te gebruiken voor binnen én buiten
  • Tegels kunnen tegen een stootje
  • Makkelijk schoon te maken met stofzuiger én dweilen en klaar.

Vloertegels en vloerverwarming

Het grote voordeel van vloertegels is dat u in de warme zomermaanden kunt genieten van een lekkere koele vloer. Als u de tegelvloer combineert met vloerverwarming dan heeft u in de wintermaanden lekkere warme voeten. Met vloerverwarming heeft u vaak geen radiatoren meer nodig. Vloertegels houden warmte namelijk lang vast én geleiden deze ook uitstekend. Daarnaast geeft het een comfortabele warmte én is vloerverwarming een hele energiezuinige vorm van verwarmen doordat de verwarming minder hoog hoeft te worden opgestookt.

Een plavuizen tegelvloer in de woonkamer en/of keuken kan in veel gevallen dus uitermate goed worden gecombineerd met vloerverwarming. Het materiaal maakt daarin niet zoveel uit, want zowel natuursteen én keramische vloertegels zijn uitermate geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Hierdoor creëert u niet alleen een bijzonder comfortabele leefomgeving maar maakt u ook een kostenbesparende en duurzame slag.

Keramisch parket

Bent u op zoek naar een vloer met de warme uitstraling van hout, maar die net zo robuust is als een tegelvloer? Keramisch parket zou dan een hele goede keuze voor u zijn. Keramisch parket heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van traditioneel houten parket. Keramisch parket is bijvoorbeeld veel harder, waardoor het minder snel beschadigd raakt. Ook is keramisch parket veel onderhoudsvriendelijker, want met keramisch parket hoeft u slechts af en toe te dweilen. Daarnaast hoeft keramisch parket ook niet om de zoveel jaar een nieuwe laklaag.

Keramisch parket: Niet te onderscheiden van echt hout

Keramisch parket is tegenwoordig zo realistisch dat het niet van echt hout te onderscheiden is en zelfs de houtstructuur is voelbaar aanwezig. De keramische industrie heeft de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt in het ontwikkelen van houtimitaties. Daardoor is er nu keramisch parket verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, met een houtmotief dat perfect aansluit bij uw interieur. U heeft daarbij de keuze uit een breed scala aan houtsoortimitaties, zoals eiken, kersen of tropisch hardhout en van vergrijsd teak tot donker wengé. Legt u de keramische parketstroken in visgraat of wildverband, dan is het verschil met normaal parket nog nauwelijks te zien.

Keramisch parket heeft dus veel voordelen ten opzichte van echte houten vloeren: het is waterbestendig, krasbestendig en onderhoudsvriendelijk. Daardoor is keramisch parket geschikt voor elk type ruimte, dus ook voor de badkamer of keuken. Keramisch parket kan bovendien net als een normale tegelvloer uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming. Bent u dus op zoek naar een mooie en duurzame vloer met een warme uitstraling? Dan is keramisch parket een uitstekende keuze.

Keramisch parket

Enkele uitgelichte vloertegelprojecten

Tegelvloer Dokkum Luxe 20200928 135702

Tegelvloer Dokkum

Antraciete tegelvloer met een grote vloertegels van 80×80 cm in leisteen look. Dit geeft een mooie, natuurlijke en rustig ogende vloer.  

Tegelvloer Anjum Belgisch natuursteen 20190829 114827

Tegelvloer Anjum

Een prachtige tegelvloer met de uitstraling van Belgisch natuursteen vloertegels met een gekartelde rand, voor een ‘kasteellook’.

tegelvloer janijko Opende houtlook.

Tegelvloer Groningen

Een houtlook tegelvloer geeft een natuurlijke, warme sfeer en tijdloze uitstraling met deze zeer moderne en trendy vloertegels.

Janijko Surhuisterveen

Janijko is gevestigd in Surhuisterveen in Friesland én tegen de grens van Groningen. Met onze centrale ligging kunnen wij in zowel Friesland, Groningen én Drenthe leveren en plaatsen van tegels & sanitair!