Home » Tegels » Keukentegels

Bent u aan het nadenken over het gebruik van tegels in uw keuken? Dat is een slimme zet voor deze veel gebruikte ruimte. Onze keukentegels zien er niet alleen geweldig uit, maar ze zijn ook heel stevig en kunnen tegen een stootje en krassen. Naast vloertegels zijn wandtegels ook erg populair in de keuken. Samen creëren vloer- en wandtegels een moderne en strakke uitstraling. We nodigen u van harte uit om een bezoekje te brengen aan onze showroom in Surhuisterveen, waar u volop inspiratie kunt opdoen voor uw nieuwe keuken. We laten u graag alle mogelijkheden en voordelen van keukentegels zien én ervaren in onze grote tegelshowroom.

Keukentegels aan de muur

In de keuken kiezen mensen vaak voor keramische keukentegels. Vuil kan niet doordringen in deze tegels, waardoor ze de meest hygiënische optie zijn. Dit is vooral belangrijk voor de muren bij het kookgedeelte, die vetafstotend moeten zijn. Zo kunt u na het koken gemakkelijk de keuken schoonmaken en blijven er geen resten van vet of vuil achter.

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een ander type tegel, zoals natuursteen. In dat geval moet de tegelwand behandeld worden, zodat deze net zo hygiënisch wordt als de keramische tegel. Hierdoor blijft ook deze tegel bestand tegen vuil en vet, en kunt u erop vertrouwen dat de tegels langdurig mooi blijven.

Voordelen van keukentegels

  • Ideaal voor vloerverwarming
  • Eenvoudig en duurzaam in onderhoud
  • Kras- en stootvast
  • Eenvoudig te reinigen met stofzuiger of dweil

Keukentegels en de keukenvloer

De keuken is een plek die u vaak gebruikt in uw huis. De sfeer van uw keuken wordt grotendeels bepaald door de vloertegels. Als u vloertegels voor uw keuken kiest, is het belangrijk om niet alleen te letten op hoe ze eruitzien, maar ook op hoe sterk ze zijn en hoe goed ze vuil afweren. Soms valt er iets op de grond en daarom is het belangrijk dat uw mooie keukenvloer geen vlekken van vuil of vet krijgt en zo min mogelijk slijt. Keramische tegels zijn dan altijd een goede keuze, zeker als u kiest voor geglazuurde keukentegels.

Kiest u bijvoorbeeld voor natuursteen tegels in plaats van keramische tegels, omdat de vloer bijvoorbeeld vanuit een andere kamer doorloopt? Dan is het aan te raden om de tegels in het keukengedeelte goed te beschermen met een speciale beschermingslaag. Met name keukentegels moeten goed tegen vocht kunnen en bestand zijn tegen een stootje.

Net zoals bij andere vloertegels zijn keukentegels perfect om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

Janijko Surhuisterveen

Janijko is gevestigd in Surhuisterveen in Friesland, tegen de grens van Groningen. Met onze centrale ligging kunnen wij in zowel Friesland, Groningen én Drenthe tegels & sanitair leveren en plaatsen!