Home » Tegels » Keukentegels

Zit u te denken om keukentegels toe te passen in uw culinaire ruimte? Een slimme keuze! Onze keukentegels zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook robuust, bestand tegen intensief dagelijks gebruik en kunnen prima tegen krassen. Breng een bezoek aan onze showroom in Surhuisterveen voor een overvloed aan inspiratie en ontdek de talloze mogelijkheden en voordelen van keukentegels.

Keramische keukentegels

In de keuken kiezen mensen vaak voor keramische keukentegels. Vuil kan niet doordringen in deze tegels, waardoor ze de meest hygiënische optie zijn. Dit is vooral belangrijk voor de muren bij het kookgedeelte, die vetafstotend moeten zijn. Keramische tegels zijn dan altijd een goede keuze, zeker als u kiest voor geglazuurde keukentegels. Zo kunt u na het koken gemakkelijk de keuken schoonmaken en blijven er geen resten van vet of vuil achter op de keukenwand.

Natuurstenen keukentegels

Kiest u bijvoorbeeld voor natuursteen tegels in plaats van keramische tegels, omdat de vloer bijvoorbeeld vanuit een andere kamer doorloopt? Tegels in de keuken moeten goed tegen vocht en vuil kunnen. In dat geval moet de tegelwand speciaal worden behandeld met een beschermende laag, zodat deze tegel net zo hygiënisch wordt als de keramische tegel. Hierdoor blijft ook deze tegel bestand tegen vuil en vet, en kunt u erop vertrouwen dat de tegels langdurig mooi blijven.

Voordelen van keukentegels

  • Ideaal voor vloerverwarming
  • Eenvoudig en duurzaam in onderhoud
  • Kras- en stootvast
  • Eenvoudig te reinigen met stofzuiger of dweil

Sfeer door keukentegels

De sfeer van uw keuken wordt grotendeels bepaald door de vloertegels. Als u vloertegels voor uw keuken kiest, is het belangrijk om niet alleen te letten op hoe ze eruitzien, maar ook op hoe sterk ze zijn en hoe goed ze vuil afweren. Soms valt er iets op de grond en daarom is het belangrijk dat uw mooie keukenvloer geen vlekken van vuil of vet krijgt en zo min mogelijk slijt.

Vloerverwarming in de keuken

Net als andere vloertegels, zijn keukentegels ideaal in combinatie met vloerverwarming. Als u dit comfort eenmaal bent gewend aan een verwarmde keukenvloer, wilt u niks anders meer. Zowel keramische tegels als natuursteen tegels zijn uitermate geschikt om warmte optimaal te geleiden.

Kom langs in onze showroom

Breng een bezoek aan onze showroom en laat u begeleiden in het kiezen van de perfecte keukentegels die aansluiten bij uw stijl en functionele behoeften.

Janijko Surhuisterveen

Janijko is gevestigd in Surhuisterveen in Friesland, tegen de grens van Groningen. Met onze centrale ligging kunnen wij in zowel Friesland, Groningen én Drenthe tegels & sanitair leveren en plaatsen!