Home » Tegels » Keukentegels

Overweegt u om tegels in uw keuken toe te passen? Dat is een uitstekende keuze voor deze veelgebruikte plek. Onze keukentegels zien er namelijk niet alleen ontzettend goed uit, maar zijn ook stoot- en krasvast. Naast vloertegels zijn wandtegels een veel gebruikte optie in de keuken en vormen samen een mooi modern en strak geheel. Kom dus langs in onze showroom in Surhuisterveen en laat u inspireren voor uw nieuwe keuken. Wij laten u graag alle mogelijkheden en voordelen van keukentegels zien èn voelen in onze grote showroom met tegels.

Keukentegels op de muur

In de keuken wordt vaak voor keramische tegels gekozen. Vuil kan niet in deze keukentegels dringen en zijn dus de meest hygiënische keuze. Dit is met name belangrijk voor de wanden van het kookgedeelte, die vetafstotend moeten zijn. Op die manier kunt u na het koken de keuken eenvoudig reinigen en blijven er geen vet- of vuilresten achter. Uiteraard kunt u ook voor een ander soort tegel kiezen, zoals natuursteen. De tegelwand moet dan wel worden geïmpregneerd, om te zorgen dat deze net zo hygiënisch wordt als de keramische tegel. Daarmee wordt ook deze tegel vuil- en vetafstotend en bent u ervan verzekerd dat deze lang mooi blijft.

Voordelen van keukentegels

  • Ideaal voor vloerverwarming
  • Eenvoudig en duurzaam in onderhoud
  • Tegels kunnen tegen een stootje
  • Eenvoudig te reinigen met stofzuiger of dweil

Vloertegels in de keuken

De keuken is een van de meest gebruikte ruimtes in uw huis. Vloertegels bepalen in grote mate de sfeer van uw keuken. Bij de keuze voor een vloertegel in de keuken is het daarom belangrijk om de tegel niet alleen te kiezen op look en feel, maar ook op slijtvastheid en vuilafstotendheid. Er valt wel eens wat op de grond en het is belangrijk dat er geen vuil- en vetvlekken achterblijven op uw mooie keukenvloer en dat slijtage tot een minimum wordt beperkt.

Kiest u voor een andere tegelsoort, omdat uw vloer bijvoorbeeld doorloopt uit een andere ruimte? Dan is het ook hier aan te raden om tegels in het keukengedeelte te impregneren. Vochtbestendigheid kan ook een belangrijke overweging zijn. Kiest u dan voor een geglazuurde keukentegel of de keramische tegel.

Net als bij elke vloertegel zijn keukentegels ideaal om te combineren met vloerverwarming.

Janijko Surhuisterveen

Janijko is gevestigd in Surhuisterveen in Friesland én tegen de grens van Groningen. Met onze centrale ligging kunnen wij in zowel Friesland, Groningen én Drenthe leveren en plaatsen van tegels & sanitair!