Home » Tegels » Keramisch parket

Tegelvloeren hebben ontzettend veel voordelen en er fantastisch uit. Maar er is voor u één nadeel: u houdt zo van de uitstraling van een houten vloer. Bij Tegel & Sanitair specialist Janijko uit Surhuisterveen is dat helemaal geen probleem. Wij bieden een ruime keuze in keramisch parket, waarbij u een parketvloer krijgt die eruit ziet als een houten vloer, maar alle voordelen heeft van een tegelvloer.

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket combineert de uitstraling van hout met de praktische voordelen van keramische tegels. Dit innovatieve product is ontworpen om de natuurlijke schoonheid van houten vloeren na te bootsen, maar biedt de slijtvastheid en onderhoudsvriendelijkheid van keramiek. Keramisch parket heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van traditioneel houten parket. Keramisch parket is bijvoorbeeld veel harder, waardoor het minder snel beschadigd raakt. Ook is deze keramische vorm van parket veel onderhoudsvriendelijker, want een keramische parketvloer hoeft u slechts af en toe te dweilen. Daarnaast hoeft een keramische parketvloer ook niet om de zoveel jaar een nieuwe laklaag. Keramisch parket is ideaal voor elke ruimte in huis, van de woonkamer tot de badkamer.

Niet van hout te onderscheiden

Keramisch parket is tegenwoordig zo realistisch dat het niet van echt hout te onderscheiden is en zelfs de houtstructuur is voelbaar aanwezig. De keramische industrie heeft de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt in het ontwikkelen van houtimitaties. Daardoor is er nu keramisch parket verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, met een houtmotief dat perfect aansluit bij uw interieur. U heeft daarbij de keuze uit een breed scala aan houtsoortimitaties, zoals eiken, kersen of tropisch hardhout en van vergrijsd teak tot donker wengé. Legt u de keramische parketstroken in visgraat of wildverband, dan is het verschil met normaal parket nog nauwelijks te zien.

Voordelen van keramisch parket

  • Ideaal voor vloerverwarming
  • Makkelijk en duurzaam in onderhoud
  • Te gebruiken voor binnen én buiten
  • Tegels kunnen tegen een stootje
  • Makkelijk schoon te maken met stofzuiger én dweilen en klaar.
Keramisch parket

Keramisch parket en vloerverwarming

Keramisch parket biedt een unieke combinatie van stijl en functionaliteit, ideaal voor elk seizoen. In de warme zomermaanden geniet u van een heerlijk koele vloer, terwijl de wintermaanden u het comfort van warme voeten bieden als u deze vloer combineert met vloerverwarming. Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige, comfortabele warmte en is bovendien een energiezuinige manier van verwarmen. Doordat de verwarming minder hoog hoeft te worden opgestookt, bespaart u op energiekosten en draagt u bij aan een duurzamer milieu.

Dankzij de uitstekende warmtegeleiding en warmtevasthoudende eigenschappen van het keramisch materiaal, kunt u vaak zelfs zonder traditionele radiatoren toe. Dit maakt het een perfecte keuze voor uw woonkamer en/of keuken. Door te kiezen voor keramische parketvloer met vloerverwarming, creëert u niet alleen een bijzonder comfortabele leefomgeving, maar maakt u ook een slimme, kostenbesparende en duurzame keuze voor uw woning.

Enkele uitgelichte projecten met keramisch parket

tegelvloer janijko Opende houtlook.

Keramische parketvloer Groningen

Een keramische parketvloer met houtlook geeft een natuurlijke, warme sfeer en tijdloze uitstraling met deze zeer moderne en trendy vloertegels.

Luxe Houtlook Tegelvloer Dokkum 20200127 WA0018

Keramische parketvloer Dokkum

In Dokkum hebben we een luxe tegelvloer in houtlook geleverd die bijna niet van echt te onderscheiden is. Een mooie lichte houtvloer die een tijdloze uitstraling heeft.

Zoals u ziet heeft keramisch parket dus veel voordelen ten opzichte van echte houten vloeren: het is waterbestendig, krasbestendig en onderhoudsvriendelijk. Daardoor is deze vorm van parket geschikt voor elk type ruimte, dus ook voor de badkamer of keuken. Bent u dus op zoek naar een mooie en duurzame vloer met een warme uitstraling? Dan is een keramische parketvloer een uitstekende keuze.

Janijko Surhuisterveen