Home » Tegels » Badkamertegels

Je wilt een nieuwe badkamer of je bestaande vernieuwen. Dan zijn nieuwe tegels op de vloer en wand een goede oplossing. Tegels zijn niet alleen eenvoudig in onderhoud, het is ook nog eens een hygiënische keuze. Vuil hecht zich moeilijk aan het oppervlak én ze zijn makkelijk schoon te maken. Door het gebruik van de goede combinatie van vloer- en wandtegels kan relatief eenvoudig een compleet andere uitstraling aan een badkamer worden gegeven. Onze specialisten helpen je graag bij het uitkiezen van de juiste badkamertegels…

Vloertegels

Heerlijk ontspannen onder de douche of in een lekker warm bad. De badkamer is een plek waar ontspannen kan worden en ook intensief wordt gebruikt. Naast een prettige uitstraling is ook functionaliteit belangrijk voor badkamertegels. De vloer kan nat worden, vloertegels moeten dus een structuur hebben om een glijpartij te voorkomen.

Daarnaast is het formaat van de tegels belangrijk om de badkamer een ruimtelijk gevoel te geven. Door vierkante tegels of juist rechthoekige tegels te gebruiken wordt de ruimte van de badkamer gevoelsmatig beïnvloed.

Wandtegels

Ook voor de wandtegels is het belangrijk een onderbouwde keuze te maken. Houdt hierbij rekening mee dat ze goed moeten aansluiten bij de vloertegels. Je kunt kiezen voor een contrast met de vloer, of juist zoveel mogelijk in dezelfde kleur en vorm te blijven.

Waar vloertegels juist een structuurtje nodig hebben is het voor wandtegels prettig dat deze wat gladder zijn. Hierdoor hecht er minder vuil aan en zijn ze beter schoon te houden

Bezoek onze showroom

Wil je badkamertegels in het echt bekijken en voelen? Kom dan langs in onze showroom. Met meer dan 1100 m2 aan oppervlakte hebben wij kan je veel inspiratie opdoen. Daarnaast adviseren onze specialisten je graag.