Home » Tegels » Badkamertegels

Een sprankelende nieuwe badkamerlook met de perfecte badkamertegels! Of u nu kiest voor een nieuwe badkamer of u uw bestaande badkamer wilt renoveren, badkamertegels zijn de ideale oplossing.

Door de hygiënische eigenschappen van bijvoorbeeld keramische tegels zijn badkamertegels niet alleen praktisch, maar ook bijzonder stijlvol. Badkamertegels zijn dus gemakkelijk schoon te maken. Voor welke badkamerstijl u ook kiest, door de juiste combinatie van vloer- en wandtegels te kiezen, kunt u eenvoudig een compleet nieuwe uitstraling aan uw badkamer geven.

Vloertegel

Vloertegels

De badkamer is een ruimte die intensief wordt gebruikt. Daarom is het kiezen van de juiste vloertegel van essentieel belang voor een ontspannen en functionele badkamerervaring.

Naast het creëren van een aangename uitstraling, moeten vloertegels in de badkamer ook functioneel zijn. Het is essentieel dat vloertegels een speciale structuur hebben om uitglijden te voorkomen. Door te kiezen voor tegels met een anti-slip oppervlak zorgt u voor extra veiligheid in de badkamer.

Daarnaast speelt het formaat van de vloertegels een belangrijke rol bij het creëren van een ruimtelijk gevoel in de badkamer. Vierkante of rechthoekige badkamertegels geven een andere ruimtelijke beleving. Met slim gekozen vloertegels kunt u daarom de badkamer groter en ruimer laten lijken, wat een gevoel van openheid en comfort creëert.

Wandtegels

Badkamertegels voor uw wanden moeten naadloos aansluiten bij de vloertegels. U kunt ervoor kiezen om een contrast te creëren met de vloer, maar het is ook mogelijk om zoveel mogelijk dezelfde kleur en vorm te behouden.

In tegenstelling tot vloertegels, is het prettig dat wandtegels een gladder oppervlak hebben. Dit zorgt ervoor dat er minder vuil aan hecht en dat deze tegels gemakkelijker schoon te houden zijn.

Daarom is het belangrijk om te investeren in wandtegels die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook praktisch en duurzaam. Met hoogwaardige wandtegels kunt u een stijlvolle badkamer creëren die gemakkelijk te onderhouden is en jarenlang meegaat.

Keramische of porseleinen tegels

Het meest toegepaste materiaal voor badkamertegels is keramiek of porselein. Vuil hecht zich namelijk moeilijk aan het oppervlak van dit soort sanitairtegels. Porseleinen tegels zijn beter bestand tegen vocht, dan keramische tegels. Dit komt omdat porseleinen tegels harder zijn en vaak een gladder oppervlak hebben. Keramische tegels zijn veel goedkoper dan porseleinen badkamertegels, dus vaak wordt er gekozen voor een mix van de twee. Daarbij worden keramische tegels vaak op veel belopen vloeren toegepast en porselein op de wanden.

Zowel keramische tegels als porseleinen tegels zijn ideaal in combinatie met vloerverwarming. Vloertegels geleiden de warmte van de vloerverwarming snel en efficiënt.

Bezoek onze showroom in Surhuisterveen

Ons team van badkamerspecialisten staat klaar om u te helpen bij het vinden van de perfecte badkamertegels, zodat u nog jarenlang kunt genieten van een schitterende nieuwe badkamer. Onze showroom heeft meer dan 1100 m2 aan inspiratie, dus maak snel een afspraak met een van onze badkamerspecialisten.