Een sfeervolle badkamer, een lichte of juist donkere keuken, een moderne of juist landelijke woonkamerinrichting. Tegels hebben een enorme impact op de uitstraling van een ruimte. Bij Janijko weten we dat als geen ander en hebben daarom voor elke ruimte en elke stijl dé tegel in huis waar u naar op zoek bent. In onze showroom van meer dan 1100 m2 hebben we een enorm veel voorbeelden klaarstaan en liggen. Laat u inspireren en kom langs in Surhuisterveen (Friesland).

Vloertegels of wandtegels

Voor binnenshuis wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten tegels: vloertegels en wandtegels. Het verschil tussen beide soorten zit hem vooral in de dikte van de tegel. Een vloertegel is doorgaans dikker en krijgt meer te verduren qua gewicht en slijtage. Deze moet daarom sterker zijn dan een wandtegel.

Wist u dat: Een vloertegel wel op de muur kan worden gebruikt, maar een muurtegel kan niet op de vloer.

Doordat een vloertegel als wandtegel kan worden gebruikt, is het mogelijk om deze door te laten lopen van de vloer naar de muur. Je krijgt daardoor een heel strak en mooi geheel. Met name voor een badkamer kan dat heel mooi zijn. Vooral als je (hele) grote vloertegels gebruikt, ontstaat en strak resultaat met weinig voegen.

Decoratieve wandtegels

Wandtegels zijn doorgaans dunner en minder sterk dan vloertegels. Daarentegen kunnen ze wel op bijzondere decoratieve manieren worden gebruikt. De toplaag van wandtegels kunnen bijvoorbeeld worden uitgevoerd met een glazuurlaag in allerlei kleuren en kunnen daardoor heel glanzend zijn.

Janijko Surhuisterveen

Janijko is gevestigd in Surhuisterveen in Friesland én tegen de grens van Groningen. Met onze centrale ligging kunnen wij in zowel Friesland, Groningen én Drenthe leveren en plaatsen van tegels & sanitair!

Duizend en één soorten tegels

  • Keramisch
  • Porselein
  • Natuursteen
  • Glas
  • Portugese stijl
  • Italiaanse stijl
  • Houtlook stijl

Tegels voor elke ruimte

Tegels op de wand in de badkamer

Badkamertegels

In badkamers wordt in veel gevallen gebruik gemaakt van vloer- én wandtegels. Voor een mooi geheel is het dus goed mogelijk om hier de vloertegels op de wand te laten doorlopen of juist te kiezen voor verschillende tegelsoorten op de vloer én de muur.

Tegels in de toilet

Toilettegels

Voor een toiletruimte worden toilettegels met name op de muur gebruikt. De tegelkeuze wordt bepaald door de rest van het interieur. Op de begane grond legt men tegenwoordig vaak de vloer door tot in het toilet om meer een geheel te creëren.

Tegelvloer in de keuken

Keukentegels

Overweegt u om tegels in uw keuken toe te passen? Dat is een uitstekende keuze voor deze veelgebruikte plek. Onze keukentegels zien er namelijk niet alleen ontzettend goed uit, maar zijn ook stoot- en krasvast. Naast vloertegels zijn wandtegels …

Vloertegels in de woonkamer

Vloertegels

Een tegelvloer in de woonkamer geeft een mooie strakke én, met de juiste tegelkeuze, ook warme uitstraling. Een populaire tegelkeuze is bijvoorbeeld de grote vloertegel van 100×100 cm of een een tegelvloer in houtlook visgraatmotief.

Wist u dat: er tegels in houtlook zijn? De uitstraling van een houten vloer met de voordelen van een tegelvloer.

Materialen

Onze tegels zijn gemaakt van verschillende materialen, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder een klein overzicht van de meest voorkomende materialen die worden gebruikt voor tegels.

Keramische tegels

Keramiek is veruit het meest gangbare materiaal voor tegels. Keramische tegels zijn gemaakt van gebakken klei en verkrijgbaar in diverse stijlen, patronen en kleuren. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te reinigen en bestand tegen vocht en daardoor ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens.

Porseleinen tegels

Porseleinen tegels worden net als keramische tegels ook gemaakt van klei. Ze worden op hogere temperaturen gebakken en zijn daardoor dichter en minder poreus dan gewone keramische tegels. Dit maakt ze heel geschikt voor badkamers, omdat porselein nog beter bestand zijn tegen water en vlekken.

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels, zoals marmer, graniet, leisteen en travertijn, geven een luxueuze uitstraling aan een ruimte. Maar deze tegels zijn vaak wel duurder dan keramische of porseleinen tegels en hebben meer onderhoud nodig. Natuursteen is van nature poreus en moet dus goed worden afgedicht om vlekken en waterschade te voorkomen.

20220623 112305

Gratis 3D-tekening

Heeft u de afmetingen van uw ruimte opgemeten? Laat dan bij ons gratis een 3D-tekening maken van mogelijke ontwerpen. Zo krijgt u een goed beeld van wat mogelijk qua indeling en inrichting van uw ruimte. Onze experts helpen u graag en denken met u mee. Er is namelijk meer mogelijk dan u denkt.

Ons werkgebied is met name in Groningen, Friesland & Drenthe.

Succesvolle tegelprojecten

Tegels van Belgisch natuursteen met een gekartelde rand.

Tegelvloer in Assen

Tegelvloer en vloerverwarming. Een prachtige tegelvloer met de uitstraling van Belgisch natuursteen met een gekartelde rand. Wat een pracht vloer…

Klassieke tegels voor tegelvloer bij Rinsma Fashion Gorredijk

Rinsma Fashion Gorredijk

Een aantal jaar geleden hebben wij als Janijko Tegels & Sanitair Surhuisterveen, diverse tegelvloeren mogen leveren en aanbrengen voor Rinsma…

Tegels met houtlook voor een tegelvloer in Groningen

Tegelvloer in Groningen

Deze prachtige houtlook tegelvloer hebben wij mogen leveren in Groningse Opende. Wij hebben gekozen voor een houtlook wat een natuurlijke…

Home » Tegels