Een sfeervolle badkamer, een lichte of juist donkere keuken. Moderne of juist landelijke woonkamerinrichting. Tegels kunnen hier een enorme impact op hebben. Bij Janijko weten we dat als geen ander en hebben daarom voor elke ruimte en elke stijl dé tegels in huis waar u naar op zoek bent. In onze showroom van meer dan 1100 m2 hebben we een enorm veel voorbeelden klaarstaan en liggen. Laat u inspireren en kom langs in Surhuisterveen (Friesland).

Vloertegels of wandtegels

Voor binnenshuis wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten tegels. Tegels voor de vloer én tegels voor de wand. Het verschil tussen beide soorten zit hem vooral in de dikte van de tegel. Een vloertegel is doorgaans dikker, krijgt meer te verduren qua gewicht en slijtage. Het moet daarom sterker zijn.

Wist u dat: Een vloertegel kan wel op de muur kan worden gebruikt, maar een muurtegel kan niet op de vloer.

Met dat een vloertegel als wandtegel kan worden gebruikt is het mogelijk om deze door te laten lopen van de vloer naar de muur. Je krijgt daardoor een heel strak en mooi geheel. Met name voor een badkamer kan dat heel mooi zijn. Vooral als je (hele) grote tegels gebruikt, ontstaat en strak resultaat met weinig voegen.

Decoratieve wandtegels

Wandtegels zijn doorgaans dunner en minder sterk dan vloertegels. Daarentegen kunnen ze wel op bijzondere decoratieve manieren worden gebruikt. De toplaag van de tegels kunnen bijvoorbeeld met glazuurlaag in allerlei kleuren. Deze tegels kunnen daardoor heel glanzend zijn.

Janijko Surhuisterveen

Janijko is gevestigd in Surhuisterveen in Friesland én tegen de grens van Groningen. Met onze centrale ligging kunnen wij in zowel Friesland, Groningen én Drenthe leveren en plaatsen van tegels & sanitair!

Duizend en één tegels

  • Keramische tegels
  • Natuursteen tegels
  • Glastegels
  • Portugese tegels
  • Italiaanse tegels
  • Houtlook tegels

Tegels voor elke ruimte

Tegels op de wand in de badkamer

Badkamertegels

Voor badkamers wordt in veel gevallen om van tegels gebruik te maken voor de vloer én wanden. Het is dus goed mogelijk om hier de vloertegels op de wand te laten doorlopen, voor een mooi geheel. Of juist een tegelsoort op de vloer én een andere voor de muur.

Tegels in de toilet

Tegels voor toilet

Voor een toiletruimte worden met name tegels op de muur gebruikt. Ook voor de vloer is dat uiteraard mogelijk al is dat per ruimte verschillend. Zo kan op de toilet op de begane grond ook een PVC of laminaat vloer doorgelegd worden in het toilet.

Tegelvloer in de keuken

Keukentegels

Deze ruimten worden intensief gebruikt én hebben door het koken of de was doen vaak een hoge luchtvochtigheid. Het gebruik van tegels is hier dus een goede keuze. Doordat ze goed tegen vocht kunnen én eenvoudig zijn schoon te maken.

Vloertegels in de woonkamer

Woonkamertegels

Een tegelvloer in de woonkamer kan een mooie strakke én ook warme uitstraling krijgen. Grote vloertegels van bijvoorbeeld 100×100 cm zijn tegenwoordig veel gekozen. Of leg een houtlook tegelvloer in visgraatmotief…

Wist u dat: er tegels in houtlook zijn. De uitstraling van een houten vloer maar met de voordelen van een tegelvloer.

Succesvolle tegelprojecten

20190327 174529 resized scaled

Tegelvloer in Assen

Tegelvloer en vloerverwarming Een prachtige tegelvloer met de uitstraling van Belgisch natuursteen met een gekartelde rand. Wat een pracht vloer…

Tegelvloer bij Rinsma Fashion Gorredijk

Rinsma Fashion Gorredijk

Een aantal jaar geleden hebben wij als Janijko Tegels & Sanitair Surhuisterveen, diverse tegelvloeren mogen leveren en aanbrengen voor Rinsma…

Tegelvloer in Groningen

Tegelvloer in Groningen

Deze prachtige houtlook tegel hebben wij mogen leveren in Groningse Opende. Wij hebben gekozen voor een houtlook wat een natuurlijke…

Diverse soorten tegels

Houtlook tegels

Tegels met een houten uitstraling. De voordelen van tegels en de warmte van hout.

Vloertegels

Extra dikke tegels die tegen een stootje kunnen. Ideaal in combinatie met vloerverwarming.

Glanzende tegels

Tegels met een gepolijste of hoogglans afwerking geven een chique uitstraling.

Wandtegels

Tegels op de wand worden vaak in de keuken, badkamer en toilet toegepast.

Home » Tegels