Home » Over ons

Janijko: een familiebedrijf, waar ondertussen de derde generatie aan het roer staat

Kwaliteit, originaliteit, service op het hoogste niveau. Het zijn onze kernwaarden en die vullen we heel concreet in.

Kwaliteit

We willen dat u tevreden bent. Nu, maar over vijf of tien jaar nog steeds. Daarom werken we met kwaliteitsproducten, waarvan u jarenlang plezier heeft. Die er mooi uitzien, degelijk zijn, tegen een stootje kunnen, een goed ontwerp hebben en waarvan wij u zonder blikken of blozen durven te garanderen dat u een goed product heeft gekocht.

Originaliteit

In bijna alle bouwmarkten en budgetzaken vindt u hetzelfde aanbod. Bij ons niet. Wij verkopen merken en producten die niet overal te koop zijn. En we ontwerpen zelf. Want wij hebben er geen enkele behoefte aan om trendvolger te zijn. Trendsetter zijn past veel beter bij ons.

Service op het hoogste niveau

De beste samenvatting van onze service is dit: we behandelen u zoals we zelf ook graag behandeld willen worden. Dat betekent dat u net zolang in onze showroom mag rondkijken als u wilt, dat we vrijblijvend 3D-ontwerpen voor u maken, dat we niet moeilijk doen over garantie én dat we altijd koffie en een lekkere gevulde koek voor u hebben klaarstaan.

De familiegeschiedenis

Het verhaal van Janijko begint in 1978, als Jan en Jannie Nijenhuis vanuit hun garage in Surhuisterveen een winkel voor tegels en sportvisaccessoires beginnen. De zaken gaan goed en Jan en Jannie bouwen er een loods bij.

Twee decennia later

Bijna twintig jaar later, in 1997, nemen Henk en Gea het bedrijf over van haar ouders. Janijko is dan nog primair een tegelhandel, maar Henk begint zich toe te leggen op de verkoop van sanitair. In eerste instantie doet hij dat er ‘s avonds bij, terwijl hij overdag als tegelzetter aan het werk is. Naarmate Henk meer sanitair verkoopt, neemt de behoefte aan een tweede loods toe, dus die wordt er bij gebouwd op de locatie in Surhuisterveen.

De derde generatie aan het roer

En nu, weer twintig jaar later, doen Henk en Gea het wat rustiger aan, hoewel ze nog steeds actief betrokken zijn bij Janijko. De dagelijkse leiding van hun zaken is inmiddels in handen van hun zoon. Samen leiden zij Janijko met passie, en met een erfenis van bijna veertig jaar kennis en ervaring, verder de 21e eeuw in.

En u? U kunt als klant uw voordeel doen met alle kennis en ervaring die de familie in bijna veertig jaar heeft verzameld op het gebied van tegels en sanitair!