Sealskin Soho – De aantrekkingskracht van industrieel design

De Sealskin Soho is een douche-serie die ook wel bekend staat als het orgineel of The Original. En terecht. Sealskin was de eerste fabrikant die het bekende en prachtige industrieel design introduceerde in de wereld van badkamers. Met zorgvuldig gekozen details, zoals strakke zwarte lijnen en zichtbare bouten, creëert de Soho-serie een unieke en industriële beleving.

De inspiratie

De inspiratie voor de Sealskin Soho-douches komt voort uit het bruisende New York. De huurprijzen zijn de afgelopen jaren enorm stegen. Daardoor werden kleine bedrijven gedwongen om zich te vestigen in leegstaande industriële gebouwen. De rauwe uitstraling van deze locaties werd al snel geassocieerd met trendy bedrijven. Dit concept sloeg ook aan in Europa. Vooral de moderne interpretatie ervan, zoals stalen tussendeuren, werd populair en creëerde een nieuwe interieurtrend: Urban chique.

De ontwerpers van Sealskin hebben deze stijl aangepast aan de eisen en standaarden voor badkamerproducten. Uiteraard dedn ze dit met de kwaliteit waar Sealskin om bekend staat. Het resultaat is een collectie moderne deuren en inloopdouches met een knipoog naar de rauwe industriële uitstraling.

Sealskin Soho 1
Sealskin Soho 2

Innovatie en topkwaliteit

De Sealskin Soho-serie onderscheidt zich door zijn bijzondere details. Een voorbeeld zijn de verborgen scharnieren en een blinde bevestiging van de steun, die zorgen voor een moderne uitstraling. De draaideuren kunnen worden geplaatst met een drempel of volledig drempelloos. De schuifdeuren zijn uitgerust met een soft open en soft close systeem. Bovendien zijn alle varianten van Soho maar liefst 210 cm hoog.

Onderhoudsvriendelijk

Bij het ontwerp van de Soho-douche is op verschillende manieren rekening gehouden met het onderhoud. De binnenzijde is glad en vrij van randjes, zelfs de scharnieren zijn verborgen. Bovendien kunnen de schuifdeuren aan de onderzijde worden losgekoppeld, waardoor je overal gemakkelijk bij kunt.

Verbeterde onderhoudsvriendelijkheid

De wanden van Soho zijn samengesteld uit één doorlopend glaspaneel. De matzwarte profielen op het glas bevinden zich aan de buitenkant. Hierdoor is het glaspaneel aan de binnenkant gemakkelijk te reinigen na het douchen. Bovendien zorgt de antikalkcoating ‘Sealglas’ ervoor dat je glas langer fris en helder blijft.

Veiligheidsglas

Alle Soho douchecabines zijn uitgerust met hoogwaardig veiligheidsglas dat voldoet aan de vereiste normen. Dit is gehard glas met een grotere buigsterkte dan normaal glas. Dankzij het speciale productieproces ontstaat bij glasbreuk een beschermend korreleffect, waarbij de glasplaat in kleine, afgeronde stukjes breekt. Deze veroorzaken minder snel verwondingen dan scherpe glasscherven.

Sealskin Soho 3

Sealskin Soho-collectie