Home » Badkamers » Complete badkamer

Wilt u eindelijk uw droombadkamer werkelijkheid maken? Vernieuw dan uw complete badkamer helemaal in de stijl en wens zoals u dat graag wilt. Wij hebben hieronder alle informatie voor u op een rij gezet om u dichter bij die perfecte badkamer te brengen.

De complete badkamer aanpakken

Bij de aanschaf of renovatie van een complete badkamer zijn er meer dingen waar u rekening mee moet houden dan u misschien denkt. Denk aan de keuze van badkamertegels, douchecabine, bad, wastafel, toilet, badkamerverlichting, verwarming en ga zo maar door. Op deze pagina geven we u zoveel mogelijk informatie over wat er bij een complete badkamer komt kijken.

Badkamerstijl

Het ligt voor de hand om te beginnen met welke badkamerstijl u het meest aanspreekt als u voor een complete badkamer gaat. In eerste instantie kijkt u misschien welke badkamerstijl het beste bij de rest van uw huis past. Maar u kunt er ook voor kiezen om voor uw badkamer een compleet andere stijl te kiezen. Wilt u een moderne uitstraling, een landelijke sfeer of juist een ontspannende wellness-ervaring? Als u weet welke stijl u wilt, wordt het kiezen van de juiste kleuren, tegels en sanitair voor een complete badkamer veel makkelijker. Dit zorgt er ook voor dat alle onderdelen goed bij elkaar passen en samen een prachtig geheel vormen waar u van kunt genieten.

Op onze badkamerpagina kunt u meer informatie vinden over de verschillende badkamerstijlen. Dat geeft u alvast wat richting in materialen die nodig zijn voor een complete verbouwing en inrichting van een nieuwe badkamer.

Janijko Surhuisterveen

Janijko is gevestigd in Surhuisterveen in Friesland. Surhuisterveen ligt tegen de grens aan van de provincie Groningen.

Met onze centrale ligging leveren en plaatsen wij tegels en sanitair in Friesland, Groningen en Drenthe!

Luxe Badkamer Inrichting header

Wat voor badkamer heeft u nodig?

Er zijn ook hele praktische dingen die u van tevoren kunt uitdenken als u een complete badkamer gaat aanschaffen of gaat renoveren. Bijvoorbeeld, wilt u graag een bad in uw badkamer of is een douchecabine misschien voldoende? Dit is een grote keuze en heeft weer invloed op hoeveel u ruimte u overhoud voor andere elementen, zoals de wasbakken en het toilet. Hoeveel badkamermeubilair heeft u nodig om uw douche- of badspullen op te bergen? Het is ook alvast handig om te weten of u badkamerelementen op een andere plek in uw badkamer wilt hebben. Dit soort dingen zijn belangrijk om te weten bij de aanschaf of complete verbouwing van een nieuwe badkamer.

Afmetingen van de badkamer

Allereerst is het van belang om te kijken naar de afmetingen en de huidige indeling van uw badkamer. Dit helpt u bepalen welke badkamerelementen in uw nieuwe badkamer gaan passen en waar ze het beste geplaatst kunnen worden.

Van Vliet Surhuisterveen 3D badkamerontwerp

Gratis 3D-tekening

Heeft u hulp nodig met de indeling van uw nieuwe badkamer? Laat bij ons een gratis 3D-tekening van uw complete badkamer laten maken. Wij maken verschillende ontwerpen voor uw nieuwe badkamer en kunnen compleet verschillende stijlen toepassen. De badkamerexperts van Janijko denken hierin graag met u mee.

Ons werkgebied is met name in Groningen, Friesland & Drenthe.

Bezuinig niet op een complete badkamer

Het verstandig om goed te letten op de kwaliteit van de producten, bouwmaterialen en uw beschikbare budget. Hoewel de prijs kan variëren, raden we aan niet te bezuinigen op kwaliteit voor uw complete badkamer. Met een goedkope badkamerinrichting blijkt goedkoop uiteindelijk toch duurkoop te zijn en zult u eerder dingen in uw badkamer moeten vervangen, wat u dan ook weer geld kost. Over het algemeen gaat een kwalitatieve goede badkamer wel 20 tot 30 jaar mee voordat renovatie of herbouw nodig is en daar hebt u uiteindelijk het langste plezier van. Bij Janijko kunt u er zeker van zijn dat u de best mogelijke kwaliteit krijgt voor een betaalbare prijs.

Tegelkeuze voor de badkamer

De gekozen badkamertegel bepaald het uiterlijk van de ruimte. Hieronder beschrijven we de meest gebruikte tegels die voor badkamers worden toegepast.

Keramische badkamertegels

Keramische badkamertegels zijn veruit het meest gangbare materiaal in een badkamer. Deze tegels zijn gemaakt van gebakken klei en verkrijgbaar in diverse stijlen, patronen en kleuren. Het zijn duurzame badkamertegels, die gemakkelijk te reinigen zijn en bestand zijn tegen vocht. Keramische badkamertegels zijn daardoor ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens.

Porseleinen badkamertegels

Keramische badkamertegels worden vaak gecombineerd met porseleinen tegels en badkamersanitair. Porseleinen badkamertegels worden net als keramische tegels gemaakt van klei, maar op hogere temperaturen gebakken en daardoor dichter en minder poreus dan gewone keramische tegels. Dit maakt ze heel geschikt voor badkamers, omdat porselein nog beter bestand is tegen vocht, water en vlekken dan keramische badkamertegels.

Speciale steensoorten in uw badkamer

Natuursteen tegels, zoals marmer, graniet, leisteen en travertijn, geven een luxueuze uitstraling aan een complete badkamerruimte. Maar deze tegels zijn vaak wel duurder dan keramische of porseleinen badkamertegels en hebben ook meer onderhoud nodig. Natuursteen is namelijk van nature poreus en moet dus goed worden afgedicht met een speciale transparante laag om vlekken en waterschade te voorkomen.

Kosten complete badkamer

De kosten bij de bouw of renovatie van een complete badkamer variëren sterk en liggen tussen de €5.000 tot €30.000 of meer. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de badkamer, gekozen sanitair, materialen en arbeidskosten. Stel daarom van tevoren goed een budget vast. Ons deskundige team staat klaar om u hierbij te adviseren.

Eenvoudige badkamerrenovaties

Voor eenvoudige renovaties van een complete badkamer liggen de kosten doorgaans tussen de €5.000 en €10.000. Ook bij een goedkope inrichting van een badkamer moet u goed op de kwaliteit letten. Anders staat u over een paar jaar voor onverwachte kosten. Meestal gaat het bij dit soort badkamerrenovaties vaak om het vervangen van vloer- en wandtegels, het badkamermeubilair, sanitair, verlichting en de badkameraccessoires.

Uitgebreide badkamerrenovaties

De kosten voor uitgebreide badkamerrenovaties starten vanaf €10.000 tot €20.000. Het gaat om dezelfde zaken als bij eenvoudige renovaties, maar gecombineerd met herindeling van de complete badkamer, verplaatsing en vervanging van sanitair en het omleggen van leidingwerk en elektriciteit.

Luxe badkamerrenovatie

Bij luxe badkamerrenovaties moet u rekenen op een startprijs vanaf €20.000 tot €30.000 of meer. Hier gaat de renovatie veel verder dan de uitgebreide renovatie van een complete badkamer. Denk aan luxe badkamertegels en sanitair, op maat gemaakte kasten, geavanceerde badkamerverlichtingssystemen en de toepassing hoogwaardige materialen, zoals speciale steensoorten en luxe voorzieningen.

20220623 112305

Overzicht elementen in complete badkamer

Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste elementen die u zult vinden in een gemiddelde complete badkamer. De kosten zijn sterk afhankelijk van het gekozen merk, type en de kwaliteit van de producten.

Badkamertegels

Wand- en vloertegels

Badkamersanitair

De verschillende elementen van een complete badkamer, zoals douche, bad, toilet, wastafel en kranen.

Badkamerverlichting

Spotjes, sfeerverlichting, etc. Kosten van badkamerverlichting voor een complete badkamer hangen af van het aantal lichtpunten in uw badkamer en de kwaliteit van de lampen die u kiest.

Badkamerinstallatie complete badkamer

De kosten voor de installatie van een complete badkamer zijn heel erg afhankelijk van de grootte van de badkamer en de complexiteit van het werk, bijvoorbeeld het verplaatsen of vervangen van leidingen en het installeren van nieuwe ventilatie.

Badkameraccessoires

Naast de hierboven genoemde elementen zijn er ook nog andere kosten waar u bij een complete badkamer rekening mee moet houden, zoals de kosten van handdoekenrekken en zeepdispensers.

Bezoek onze showroom met complete badkamers

Ons team van badkamerspecialisten staat klaar om u te helpen bij het vinden van de perfecte materialen voor een complete badkamer. Zo gaat u nog jarenlang genieten van een schitterende nieuwe badkamer die helemaal naar uw wens is. Onze showroom heeft meer dan 1100 m2 aan inspiratie, dus maak snel een afspraak met een van onze badkamerspecialisten.

Complete badkamerprojecten

Badkamer Marum: wastafel gedeelte

Badkamer Marum

Deze strakke, sfeervolle badkamer is door Janijko ontworpen en geleverd in Groningen (Marum). De complete badkamer is van alle luxe voorzien…

Badkamer Kollum: wastafel gedeelte

Badkamer Kollum

Deze prachtige badkamer is door Janijko ontworpen en geleverd in het Friese Kollum. De badkamer is van alle luxe voorzien, met landelijke …

Wellness badkamer Zuidlaren

Badkamer Zuidlaren

Deze prachtige moderne, luxe en complete badkamer met industriële elementen is door Janijko ontworpen en geleverd in het Drentse Zuidlaren…