Home » Badkamers » Complete badkamer

Wilt u eindelijk uw droombadkamer werkelijkheid maken? Vernieuw dan uw complete badkamer helemaal in de stijl en wens zoals u dat graag wilt. Wij hebben hieronder alle informatie voor u op een rij gezet om u dichter bij die perfecte badkamer te brengen.

Wat komt erbij kijken?

Bij het kopen van een complete badkamer zijn er meer dingen waar u rekening mee moet houden dan u misschien denkt. Een complete badkamer bestaat namelijk uit verschillende onderdelen die samen de badkamer vormen. Denk aan de badkamertegels, douche, bad, wastafel, toilet, badkamerverlichting, verwarming en ga zo maar door. Voordat u dus op zoek gaat naar een complete badkamer, is het belangrijk om goed na te denken over wat u precies wilt en nodig heeft.

Het ligt voor de hand om te beginnen met welke badkamerstijl u het meest aanspreek. Wilt u graag een moderne of landelijke badkamer? Of bent u misschien meer van de wellness? Dat geeft u alvast wat richting in materialen die nodig zijn voor een complete badkamer. Maar er zijn ook praktische dingen die u van tevoren moet uitdenken. Bijvoorbeeld, wilt u graag een bad of is een douche misschien voldoende? Die keuze heeft weer invloed op hoeveel u ruimte u overhoud voor andere elementen. En hoeveel ruimte heeft u nodig om spullen op te bergen? Dit soort dingen zijn belangrijk om te weten bij de aanschaf van een complete badkamer.

Janijko Surhuisterveen

Janijko is gevestigd in Surhuisterveen in Friesland. Surhuisterveen ligt tegen de grens aan van de provincie Groningen.

Met onze centrale ligging leveren en plaatsen wij tegels en sanitair in Friesland, Groningen en Drenthe!

Luxe Badkamer Inrichting header

Afmetingen, stijl en kwaliteit

Allereerst is het van belang om te kijken naar de afmetingen en indeling van uw badkamer. Dit helpt u bepalen welke elementen erin passen en waar ze het beste geplaatst kunnen worden.

Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de stijl van uw badkamer. Wilt u een moderne uitstraling, een landelijke sfeer of juist een ontspannende wellness-ervaring? Als u weet welke stijl u wilt, wordt het kiezen van de juiste kleuren, tegels en sanitair voor een complete badkamer veel makkelijker. Dit zorgt er ook voor dat alle onderdelen goed bij elkaar passen en samen een prachtig geheel vormen waar u van kunt genieten.

Tot slot is het verstandig om goed te letten op de kwaliteit van de producten en uw beschikbare budget. Hoewel de prijs kan variëren, raden we aan niet te bezuinigen op kwaliteit. Vaak blijkt goedkoop uiteindelijk duurkoop te zijn. Over het algemeen gaat een kwalitatieve goede badkamer wel 20-30 jaar mee voordat renovatie of herbouw nodig is en daar hebt u het langste plezier van.

Tegels

De gekozen tegel bepaald het uiterlijk van de ruimte. Keramische tegels zijn veruit het meest gangbare materiaal voor tegels. Deze tegels zijn gemaakt van gebakken klei en verkrijgbaar in diverse stijlen, patronen en kleuren. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te reinigen en bestand tegen vocht en daardoor ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens.

Keramische tegels worden vaak gecombineerd met porseleinen tegels en sanitair. Porseleinen tegels worden net als keramische tegels gemaakt van klei, maar op hogere temperaturen gebakken en daardoor dichter en minder poreus dan gewone keramische tegels. Dit maakt ze heel geschikt voor badkamers, omdat porselein nog beter bestand zijn tegen water en vlekken.

Natuursteen tegels, zoals marmer, graniet, leisteen en travertijn, geven een luxueuze uitstraling aan een ruimte. Maar deze tegels zijn vaak wel duurder dan keramische of porseleinen tegels en hebben meer onderhoud nodig. Natuursteen is van nature poreus en moet dus goed worden afgedicht om vlekken en waterschade te voorkomen.

Kosten complete badkamer

De kosten bij de bouw of renovatie van een complete badkamer variëren sterk en liggen tussen de €5.000 tot €30.000 of meer. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de badkamer, gekozen sanitair, materialen en arbeidskosten. Stel daarom van tevoren goed een budget vast. Ons deskundige team staat klaar om u hierbij te adviseren.

Eenvoudige badkamerrenovaties

Voor eenvoudige badkamerrenovaties liggen de kosten doorgaans tussen de €5.000 en €10.000. Meestal gaat het bij eenvoudige renovaties om het vervangen van vloer- en wandtegels, sanitair, verlichting en accessoires.

Uitgebreide badkamerrenovaties

De kosten voor uitgebreide badkamerrenovaties starten vanaf €10.000 tot €20.000. Het gaat om dezelfde zaken als bij eenvoudige renovaties, maar gecombineerd met complete herindeling, verplaatsing en vervanging van sanitair en het omleggen van leidingwerk en elektriciteit.

Luxe badkamerrenovatie

Bij luxe badkamerrenovaties moet u rekenen op een startprijs vanaf €20.000 tot €30.000 of meer. Hier gaat de renovatie veel verder dan de uitgebreide renovatie. Denk aan luxe tegels en sanitair, op maat gemaakte kasten, geavanceerde verlichtingssystemen en hoogwaardige materialen.

20220623 112305

Met welke elementen moet u rekening houden?

Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste elementen die u zult vinden in een gemiddelde complete badkamer. De kosten zijn sterk afhankelijk van het gekozen merk, type en de kwaliteit van de producten.

Badkamertegels

Wand- en vloertegels

Badkamersanitair

Onderdelen zoals douche, bad, toilet, wastafel en kranen.

Badkamerverlichting

Spotjes, sfeerverlichting, etc. Kosten van verlichting hangen af van het aantal lichtpunten in uw badkamer en de kwaliteit van de lampen die u kiest.

Badkamerinstallatie

De kosten voor de installatie van een complete badkamer zijn heel erg afhankelijk van de grootte van de badkamer en de complexiteit van het werk, bijvoorbeeld het verplaatsen of vervangen van leidingen en het installeren van nieuwe ventilatie.

Badkameraccessoires

Naast de hierboven genoemde elementen zijn er ook nog andere kosten waar u rekening mee moet houden, zoals de kosten van handdoekenrekken en zeepdispensers.

Bezoek onze showroom met complete badkamers

Ons team van badkamerspecialisten staat klaar om u te helpen bij het vinden van de perfecte materialen voor een complete badkamer. Zo gaat u nog jarenlang genieten van een schitterende nieuwe badkamer die helemaal naar uw wens is. Onze showroom heeft meer dan 1100 m2 aan inspiratie, dus maak snel een afspraak met een van onze badkamerspecialisten.

Complete badkamerprojecten

Badkamer Marum: wastafel gedeelte

Badkamer Marum

Deze prachtige badkamer is zowel ontworpen als geleverd in Groningen (Marum).  De badkamer is van alle luxe voorzien…

Badkamer Kollum: wastafel gedeelte

Badkamer Kollum

Deze prachtige badkamer is zowel ontworpen als geleverd in het Friese Kollum.  De badkamer is van alle luxe voorzien…

Wellness badkamer Zuidlaren

Badkamer Zuidlaren

Deze prachtige moderne, luxe badkamer is zowel ontworpen als geleverd in het Drentse Zuidlaren…