Op zoek naar een nieuwe badkamer of klaar om uw complete badkamer te renoveren? Janijko Tegels & Sanitair is specialist in het ontwerpen van badkamers. Dus of u nu voor een nieuwe badkamer gaat of uw bestaande badkamer wilt renoveren, of u graag een goedkope badkamerinrichting wilt of dat het wel wat mag kosten, wij helpen u graag bij het realiseren van uw droombadkamer.

Wat vind u op deze badkamerpagina?

Er is ontzettend veel mogelijk op het gebied van badkamers. Deze pagina biedt een startpunt en verwijst naar andere pagina’s die u verder kunnen helpen of meer informatie kunnen bieden om tot een perfect badkamerontwerp te komen. Liever meteen een expert in de arm nemen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We helpen u graag bij het realiseren van uw droombadkamer.

Neem direct contact op

Badkamerstijlen

Nog één keer flink gapen voor de badkamerspiegel. Dan douchen, opfrissen en uw dag begint! In wat voor badkamerstijl zou u uw ochtendritueel het liefst doen? In grote lijnen zijn er een viertal typen badkamerstijlen te definiëren: modern/design, industrieel, landelijk en klassiek. Als u deze keuze helder heeft dan wordt het ook makkelijker om te bepalen welke badkamerinrichting u het beste kunt kiezen.

Modern/Design badkamer

 • Strakke lijnen en eenvoudige vormen.
 • Gebruik van materialen zoals glas, chroom, roestvrij staal en beton.
 • Minimalistische kleurenpaletten met neutrale tinten.
 • Nadruk op functionaliteit en technologische voorzieningen.
 • Weinig tot geen opsmuk of ornamenten.

Landelijke badkamer

 • Rustieke en natuurlijke uitstraling.
 • Gebruik van hout, steen en keramische materialen.
 • Warme kleurenpaletten met aardetinten.
 • Traditionele details zoals houten balken en antieke accessoires.
 • Comfortabele en gezellige sfeer.

Klassieke badkamer

 • Tijdloze en elegante uitstraling.
 • Gebruik van marmer, porselein en luxe materialen.
 • Rijke kleurenpaletten met diepe kleuren en goud- of zilveraccenten.
 • Sierlijke details zoals kroonlijsten, pilaren en chique verlichting.
 • Symmetrie en balans in het ontwerp.

Industriële badkamer

 • Ruwe en onafgewerkte uitstraling.
 • Gebruik van metaal, baksteen en beton.
 • Gedurfde, donkere kleurenpaletten met industriële accenten.
 • Blootliggende leidingen en constructie-elementen.
 • Urban en eigentijdse esthetiek.

Dit zijn basiskenmerken van deze badkamerstijlen, maar uiteraard zijn er heel veel variaties en combinaties mogelijk om een badkamer met een unieke uitstraling te creëren. Lees hieronder verder over de moderne, landelijke en de wellness badkamerstijl.

Voorbeeld moderne badkamer

Grote tegels, met dezelfde tegelsoort voor vloer en wand, ingericht met strakke badkamermeubels.

Piet Boon vloertegels Wastafel - Trendy badkamer in Rottevalle

Warme kleurenen met aardetinten. Gebruik van traditionele details, zoals houten balken, antieke accessoires.

Wellness badkamer

Ultieme wellnessgevoel met veel luxe, zoals een prachtig bad, een douchcabine met sunshower-douche.

Meer inspiratie en ideeën opdoen?

Bekijk onze badkamerprojectenpagina’s voor ideeën en inspiratie voor verschillende stijlen van badkamers. Dat maakt het voor u misschien eenvoudiger om te bepalen welke badkamerinrichting te kiezen.

Opknappen, renoveren of compleet verbouwen?

Als u voor een badkamerstijl hebt gekozen, dan komt de volgende vraag. Gaat u de badkamer alleen opknappen, flink renoveren of toch voor een complete badkamerverbouwing? Meestal wordt die vraag beantwoord door het beschikbare budget en u kunt het natuurlijk zo gek maken als u zelf wilt. De een gaat voor een goedkope badkamerinrichting en houdt het heel simpel, de ander investeert eindelijk in die lang gewenste droombadkamer.

Afmetingen van de badkamer

Wat u ook van plan bent, het begint altijd bij de huidige afmetingen van uw badkamer en waar de huidige leidingen, schakelaars en stopcontacten zitten. Meet dus lengte, breedte en hoogtes van de badkamerruimte zo goed mogelijk op en probeer dit zo gedetailleerd mogelijk vast te leggen. Op die manier schept u voor uzelf al een duidelijk beeld wat wel en niet mogelijk is qua indeling en inrichting. Soms kunt u met een kleine ingreep al ruimte winnen in een badkamer zonder een muur te hoeven verplaatsen. Als u uw badkamer wel wilt vergroten, dan moet u weten waar dat kan. Dus dan heeft u de bouwtekening van uw huis misschien nodig. Maar houd er wel rekening mee dat als u een wastafel, toilet of douchecabine verplaatst, u dan in de meeste gevallen ook de water- en rioolleidingen en elektra moet verplaatsten.

Tip: Als u zelf een indeling wilt maken, zorg dan voor voldoende ‘gebruiksruimte’. Deze ruimte heeft u nodig om bijvoorbeeld voor de wastafel en/of spiegel te staan en om goed het bad of de douche in en uit te stappen.

Voorbeeld 3D tekening van badkamers

Gratis 3D-tekening

Heeft u de afmetingen van uw badkamerruimte opgenomen? Laat dan bij ons gratis een 3D-tekening maken van de mogelijke ontwerpen. Op die manier krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden qua indeling en inrichting van uw ideale badkamer. Onze experts helpen u graag en denken met u mee. Er is meer mogelijk dan u denkt.

Ons werkgebied is met name in Groningen, Friesland & Drenthe.

Belangrijkste elementen van een badkamer

De belangrijkste elementen in een badkamer zijn

 • Sanitair: De basiselementen, zoals douche, bad, wastafel en toilet.
 • Licht: Met goede verlichting creëert u een aangename sfeer en veiligheid.
 • Warmte: Een badkamer moet comfortabel zijn, ook in de winter.
 • Opbergruimte: Met voldoende opslagruimte heeft u altijd plek voor uw benodigdheden, zoals handdoeken, shampoo en zeep.

Andere belangrijke elementen waar u rekening mee wilt houden in een badkamer zijn:

 • Spiegel: Onmisbaar tijdens het wassen en aankleden.
 • Badkamermeubel: Stijlvol en strak, maar vooral handig om spullen op te bergen.
 • Ventilatiesysteem: Belangrijk om schimmelvorming te voorkomen.
 • Vloerverwarming: Comfortabele warmte en maakt het makkelijker om uit bed te stappen in de ochtend. Ideaal in combinatie met een tegelvloer.

Wastafel & badkamermeubel

De wastafel is waarschijnlijk het meest gebruikte meubel in uw badkamerruimte. Deze wordt in veel gevallen gecombineerd met het badkamermeubel om spulletjes en handdoeken e.d. op te ruimen. Afhankelijk van de grootte van de ruimte kunt u de afmetingen van een badkamermeubel kiezen. Of als u een groter gezin hebt kunt u voor een wastafel kiezen met twee kranen, zodat in de ochtend twee personen zich tegelijk kunnen opfrissen.

Tip: Door het meubel en de wastafel op een strategische plek te plaatsen samen met een grote spiegel maakt u uw badkamerruimte gevoelsmatig een stuk groter!

Toilet

In veel badkamers is een toilet aanwezig. Het kiezen van de juiste toilet is afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste is het type badkamer van belang. Zo kan in een klassieke badkamer een staande toilet met stortbak worden geplaatst. Terwijl in een moderne badkamer het toilet juist een hangend rimfree toilet mooi is. Het nieuwste type toilet is de zogenaamde douche-wc. Deze toilet heeft als innovatie dat uw billen middels een douchestraal op lichaamstemperatuur worden schoongespoeld.

Gescheiden toiletruimte

Tegenwoordig wordt er voor een toilet op de eerste etage regelmatig voor gekozen om het toilet niet (meer) in de badkamer de plaatsen, maar als gescheiden toiletruimte in te richten. Hiermee wordt niet alleen voorkomen dat de badkamer bezet is bij een toiletbezoek, maar blijven er ook geen onprettige luchtjes hangen.

Douchecabine

Functioneel

De douchecabine moet in de eerste plaats functioneel zijn. Het is belangrijk dat een douchecabine groot genoeg is om comfortabel te kunnen douchen. Belangrijke elementen zijn de douchekop, de douchebak, ruimte voor douchespulletjes en welke afscheidingsvorm u wenst, zoals glas of een muurtje.

Stijlvol

De douchecabine is ook een belangrijk onderdeel van de stijl van de badkamer. Meestal zult u dus de douchecabine willen laten aansluiten op de rest van de badkamerstijl.

Luxe

Wat extra luxe in uw douchecabine is natuurlijk heerlijk. Een regendouche is bijvoorbeeld erg populair, vaak gecombineerd met een handdouche. Of wat dacht u van een sunshower, de aangename warmte van infrarood gecombineerd met een lage dosering UV-licht voor wat extra vitamine D. Heerlijk voor in de donkere wintermaanden om wat op te laden.

Vloer- en wandtegels

Ontzettend bepalend voor de sfeer in de badkamerruimte zijn de gebruikte vloertegels én wandtegels.

 • Donkere of lichte tegels of juist met een structuur.
 • Grote of kleine tegels?
 • Keramische of natuurstenen tegels, of een combi?
 • Vloertegels die anders zijn dan de wandtegels? Of juist gelijke badkamertegels voor een eenduidige uitstraling?

De keuze voor de juiste badkamertegels is heel belangrijk. In combinatie met de gekozen badkamermeubels, toilet, kranen en douches e.d. bepaalt u daarmee de hele indeling en uitstraling van de badkamerruimte.

Op zoek naar een complete badkamer?

Bekijk wat er allemaal bij komt kijken als u op zoek bent naar een complete badkamer of uw bestaande badkamer helemaal wilt renoveren.

Enkele uitgelichte badkamerprojecten

Badkamers Groningen - Marum: wastafel gedeelte

Badkamer Marum

Moderne badkamer in het Groningse Marum, ontworpen en geleverd door Janijko.

Badkamer Kollum: wastafel gedeelte

Badkamer Kollum

Badkamer in het Friese Kollum met landelijke elementen, ontworpen en geleverd door Janijko.

Wellness badkamer Zuidlaren

Badkamer Zuidlaren

Wellness badkamer in het Drentse Zuidlaren, ontworpen en geleverd door Janijko.

Badkamers: van ontwerp tot realisatie

Wij zijn Janijko Tegels & Sanitair en ons bedrijf is gevestigd in Surhuisterveen. Al meer dan 40 jaar en drie generaties lang leveren en plaatsen wij tegels, sanitair en badkamers. De visie van ons familiebedrijf is om betaalbaar luxe te leveren op het gebied van badkamers, tegels en sanitair. U kunt bij ons terecht voor het complete traject voor uw badkamer: van ontwerp tot de daadwerkelijke installatie en oplevering.

Onze showroom in Surhuisterveen