De badkamer, je stapt er dagelijks meerdere keren binnen. Nog één keer flink gapen voor de spiegel, douchen, opfrissen en je dag begint! Voor veel mensen is een badkamer daarom erg belangrijk. Alleen, waar moet je rekening mee houden als je een badkamer wilt uitzoeken? We beschrijven een de belangrijkste aspecten waar je op moet letten bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.

Neem direct contact op Laat je inspireren

Badkamer stijlen

In grote lijnen zijn er een viertal type badkamerstijlen te definiëren. Moderne en design badkamers, landelijk én een klassieke badkamer. Binnen deze stijlen kunnen weer verschillende mogelijkheden worden uitgewerkt.

Moderne badkamers

Voorbeeld moderne badkamer

Dit type badkamers is tegenwoordig zeer populair. Grote tegels die zowel op de vloer én wand gelijk zijn met strakke badkamermeubels…

Landelijke badkamers

Piet Boon vloertegels Wastafel - Trendy badkamer in Rottevalle

Nieuw of gebruikt houtwerk met kenmerkende louvredeuren voor een wastafelmeubel. Typisch een stijl die binnen een landelijke keuken past.

Wellness badkamers

Wellness badkamer

Iedereen houdt wel van wat luxe zo nu en dan. Een eigen wellness badkamer is dan ook zeer geliefd. Ultiem genieten onder de douche doe je met een sunshower.

Gratis 3D tekening

Weet je de afmetingen van je badkamer? Laat dan een 3D tekening maken zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden qua indeling van jouw ideale badkamer.

Ons werkgebied is met name in Groningen, Friesland & Drenthe.

Afmetingen van badkamer

Geen woning is gelijk, in veel gevallen zijn de afmetingen van badkamers dan ook vrijwel nooit gelijk. Voordat je een nieuwe badkamer kunt uitzoeken is het erg belangrijk om te weten wat de afmetingen van een badkamer zijn. Meet lengte, breedte en hoogtes van de ruimte op en probeer dit zo gedetailleerd mogelijk vast te leggen. Op die manier kan je voor jezelf al een duidelijk beeld scheppen wat wel en niet mogelijk is qua indeling.

Tip: Als je zelf een indeling wilt maken, zorg voor voldoende ‘gebruiksruimte’. Deze ruimte heb je nodig om bijvoorbeeld voor de wastafel en/of spiegel te staan én om goed je bad in en uit te stappen.

Voorbeeld 3D tekening van badkamers

Badkamerinrichting

Badkamermeubel

Wastafel & badkamermeubel

Waarschijnlijk het meest gebruikte meubel in uw badkamer, de wastafel. Deze wordt in veel gevallen gecombineerd met het badkamermeubel om spulletjes en handdoeken e.d. op te ruimen. Afhankelijk van de grootte van de ruimte kunt u de afmetingen van een badkamermeubel kiezen. Of als u een groter gezin hebt kunt u voor een wastafel kiezen met twee kranen, zodat in de ochtend twee personen zich tegelijk kunnen opfrissen.

Tip: Door het meubel en de wastafel op een strategische plek te plaatsen samen met een grote spiegel maakt u uw badkamer gevoelsmatig een stuk groter!

Rimfree toilet in badkamer

Toilet

In veel badkamers is een toilet aanwezig. Het kiezen van de juiste toilet is afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste is het type badkamer van belang. Zo kan in een klassieke badkamer een staande toilet met stortbak worden geplaatst. Terwijl in een moderne badkamer het toilet juist een hangend rimfree toilet mooi is.

Het nieuwste type toilet is de zogenaamde douche-wc. Deze toilet heeft als innovatie dat uw billen middels een douchestraal op lichaamstemperatuur worden schoongespoeld.

Aparte toiletruimte

Tegenwoordig wordt er voor een toilet op de eerste etage regelmatig voor gekozen om het toilet niet in de badkamer de situeren, maar als aparte toiletruimte in te richten. Hiermee wordt niet alleen voorkomen dat de badkamer bezet is bij een toiletbezoek, maar heb je ook geen onprettige luchtjes..

Wandtegels bepalend voor sfeer

Vloer- en wandtegels

Ontzettend bepalend voor de sfeer in de badkamer zijn de gebruikte vloertegels én wandtegels.

  • Kies je voor donkere of lichte tegels of juist met een structuur.
  • Kies je voor grote of kleine tegels?
  • Vloertegels die anders zijn dan de wandtegels, of juist gelijke tegels voor een eenduidige uitstraling…

De keuze voor de juiste tegels is heel belangrijk. In combinatie met de gekozen meubels, toilet, kranen en douches e.d. vorm je de gehele indeling en uitstraling van de badkamer.

Meer inspiratie op doen?

Bekijk onze badkamer projecten voor inspiratie van diverse soorten badkamers.

Van ontwerp tot realisatie

Wij zijn Janijko tegels & sanitair en zijn gevestigd in Surhuisterveen. Al ruim 40 jaar en drie generaties leveren en plaatsen wij tegels, sanitair en badkamers. Ons familiebedrijf heeft als visie om luxe betaalbaar te maken. Waarbij u bij ons terecht kunt voor het complete plaatje. Van badkamer ontwerp tot de daadwerkelijke levering.

Onze showroom in Surhuisterveen