De badkamer is een veelbezochte ruimte en je stapt er dagelijks meerdere keren binnen. Nog één keer flink gapen voor de spiegel, douchen, opfrissen en je dag begint! Voor veel mensen is een badkamer daarom erg belangrijk. Maar waar moet je rekening mee houden als u een nieuwe badkamer gaat uitzoeken? We beschrijven hier de belangrijkste aspecten waar u op moet letten bij het uitzoeken van uw droombadkamer.

Neem direct contact op Laat u inspireren

Badkamerstijlen

In grote lijnen zijn er een viertal typen badkamerstijlen te definiëren: modern of design, landelijk en klassiek. Binnen deze stijlen kunnen weer verschillende mogelijkheden worden uitgewerkt.

Voorbeeld moderne badkamer

Modern

Dit type badkamer is op dit moment erg populair. Er worden vaak grote tegels gebruikt, waarbij dezelfde tegel wordt gebruikt voor de vloer en de wand, afgewerkt met strakke badkamermeubels.

Piet Boon vloertegels Wastafel - Trendy badkamer in Rottevalle

Landelijk

In deze stijl wordt nieuw of gebruikt houtwerk toegepast, waarbij bijvoorbeeld kenmerkende louvredeuren voor een wastafelmeubel worden gebruikt. Deze stijl past bijzonder goed in een landelijke badkamer.

Wellness badkamer

Wellness

Iedereen houdt zo nu en dan wel van wat luxe. Dat is in deze stijl badkamer zeker terug te zien. Een eigen wellness badkamer is dan ook een zeer geliefde keuze. Even genieten een ultieme luxegevoel in een prachtig bad en douchen onder de sunshower-douche.

Gratis 3D-tekening

Weet u wat de afmetingen van uw badkamer zijn? Laat dan een 3D-tekening maken, zodat u een goed beeld krijgt van de mogelijkheden qua indeling van uw ideale badkamer.

Ons werkgebied is met name in Groningen, Friesland & Drenthe.

Afmetingen van badkamer

Geen woning is gelijk, in veel gevallen zijn de afmetingen van badkamers dan ook vrijwel nooit gelijk. Voordat je een nieuwe badkamer kunt uitzoeken is het erg belangrijk om te weten wat de afmetingen van een badkamer zijn. Meet lengte, breedte en hoogtes van de ruimte op en probeer dit zo gedetailleerd mogelijk vast te leggen. Op die manier kan je voor jezelf al een duidelijk beeld scheppen wat wel en niet mogelijk is qua indeling.

Tip: Als je zelf een indeling wilt maken, zorg voor voldoende ‘gebruiksruimte’. Deze ruimte heb je nodig om bijvoorbeeld voor de wastafel en/of spiegel te staan én om goed je bad in en uit te stappen.

Voorbeeld 3D tekening van badkamers

Inrichting van de badkamer

Badkamermeubel

Wastafel & badkamermeubel

De wastafel is waarschijnlijk het meest gebruikte meubel in uw badkamerruimte. Deze wordt in veel gevallen gecombineerd met het badkamermeubel om spulletjes en handdoeken e.d. op te ruimen. Afhankelijk van de grootte van de ruimte kunt u de afmetingen van een badkamermeubel kiezen. Of als u een groter gezin hebt kunt u voor een wastafel kiezen met twee kranen, zodat in de ochtend twee personen zich tegelijk kunnen opfrissen.

Tip: Door het meubel en de wastafel op een strategische plek te plaatsen samen met een grote spiegel maakt u uw badkamer gevoelsmatig een stuk groter!

Rimfree toilet in badkamer

Toilet

In veel badkamers is een toilet aanwezig. Het kiezen van de juiste toilet is afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste is het type badkamer van belang. Zo kan in een klassieke badkamer een staande toilet met stortbak worden geplaatst. Terwijl in een moderne badkamer het toilet juist een hangend rimfree toilet mooi is.

Het nieuwste type toilet is de zogenaamde douche-wc. Deze toilet heeft als innovatie dat uw billen middels een douchestraal op lichaamstemperatuur worden schoongespoeld.

Gescheiden toiletruimte

Tegenwoordig wordt er voor een toilet op de eerste etage regelmatig voor gekozen om het toilet niet in de badkamer de plaatsen, maar als gescheiden toiletruimte in te richten. Hiermee wordt niet alleen voorkomen dat de badkamer bezet is bij een toiletbezoek, maar blijven er ook geen onprettige luchtjes hangen.

Wandtegels bepalend voor sfeer

Vloer- en wandtegels

Ontzettend bepalend voor de sfeer in de badkamer zijn de gebruikte vloertegels én wandtegels.

  • Kies je voor donkere of lichte tegels of juist met een structuur.
  • Kies je voor grote of kleine tegels?
  • Vloertegels die anders zijn dan de wandtegels, of juist gelijke tegels voor een eenduidige uitstraling…

De keuze voor de juiste tegels is heel belangrijk. In combinatie met de gekozen meubels, toilet, kranen en douches e.d. vorm je de gehele indeling en uitstraling van de badkamerruimte.

Meer inspiratie op doen?

Bekijk onze badkamerprojectenpagina’s voor inspiratie voor diverse soorten badkamers.

Badkamer: van ontwerp tot realisatie

Wij zijn Janijko Tegels & Sanitair en ons bedrijf is gevestigd in Surhuisterveen. Al meer dan 40 jaar en drie generaties lang leveren en plaatsen wij tegels, sanitair en badkamers. De visie van ons familiebedrijf is om betaalbaar luxe te leveren op het gebied van tegels en sanitair. U kunt bij ons terecht voor het complete traject voor uw badkamer: van ontwerp tot de daadwerkelijke oplevering.

Onze showroom in Surhuisterveen